tisdag 17 april 2007

Rosa korvsallad


En vårfavorit!

isbergssallad
inlagda rödbetor efter smak (minst 6 små!)
gurka
gul paprika
1 hårdkokt ägg
1 wienerkorv (jag gillar Lithells Prima)

Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt & peppar
1-2 msk majonäs
ca 1/2 dl rödbetsspad

Slanta korven och stek. Hacka det gröna och röda och blanda med dressingen.
Dressingen blandar du genom att göra vinägretten först och sen vispa ihop med majonäsen till en krämig massa. Häll sist i rödbetsspadet så att det blir en härligt krämig rosa dressing.
Toppa med ägget!

2 kommentarer:

Louise sa...

Mm, rödbetor och korv, låter oslagbart! Men ser inte paprikan väldigt röd ut?

Husmodern sa...

Ja, vad lustigt, det gör den! Det är en gul-orange sort. Men den måste ha dragit åt sig lite av den rosa dressingen!