Igår gjorde jag min favoritpasta, och mätte för en gång skull mängden salladskrydda, vilket jag inte gör annars. Det här receptet har inga exakta angivelser, så smaka er fram med kryddorna! Jag gillar mycket sås på min pasta, så det här är en mycket stor portion för en person.
En halv kastrull fryst, hackad spenat
1 dl grädde, valfri sort.
1,5-2 tsk italiensk salladskrydda
muskot
vitpeppar
vitpeppar
salt
rökt skinka
pasta (tagliatelle, spagetti eller snäckor är mina favoriter till denna sås)
Värm den frysta spenaten. (Glöm inte att passa den, överkokad spenat är inte gott!)
Häll i grädden och kryddor. Smaka av med en halv deciliter riven ost, om du gillar sånt...
Servera med pasta och klippt, rökt skinka. Och tomater är vansinnigt gott till!
6 kommentarer:
Var är osten då???
Jag gjorde den här såsen igår kväll och ska äta som lunch idag, jag längtar till lunchen! fast jag har dillgnocci till.
Mycket roligt, Jens!!! : )
Spännande Louise att se vad du tycker! Just kombinationen dillgnocci vet jag inte riktigt hur bra det blir..
Det var det som fanns hemma och lite korv också.
Jag tycker du är alldels för snäll som skriver ut att man kan ha i ost, fast du inte ens gillar det!
Mmm... Det var gott, fast jag hade i lite vitlök också!
Det brukar jag också ha... Glömde lite, bara.
Skicka en kommentar