tisdag 2 juni 2009

Per och Monika

Jag har umgåtts med Per Morberg ett tag nu. Och det är en inte helt oangenäm syssla, det vill jag verkligen tillstå. Det är fina recept och bilder på mat, men det kryllar även av bilder på Per själv i olika situationer och hans kärleksförklaringar till hustrun. Jag kan inte låta bli att göra jämförelsen med Monika Ahlberg och hennes Min mat, den där där hon är krigsmålad i choklad i ansiktet av någon anledning. Vad mycket skit hon fick för att den var privat och personlig, som en kokbok inte ska vara. Och inte ett ljud har jag hört om Pers personlighet.
A man's world, någon?

1 kommentar:

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

Bra fråga. Kanske för att hon va tidig med konceptet (?) eller på grund av att Morberg är en välkänd skådespelare.

Min åsikt är att kokböcker blir mer intressanta om de har en historia att berätta, och att dessa två böcker är mycket trevlig läsning!

PS. Morgbergs lasagne är den bästa jag har prövat! =)