fredag 12 juni 2009

Silltider

är det ju nu. Och en helt ovetenskaplig bloggtrend tycks i år vara brynt smör till matjesen. Jag vet egentligen inte så mycket om sill, för jag är sån där konsistens-kinkig människa. Ingen "rå" fisk kommer in i min mun, vare sig det är lax, sill eller sushi. Men jag vet att en fantastiskt god rätt är varm sill som faktiskt innehåller brynt smör. Det här är vad du behöver:

Matjessill + spad
1 klick smör
1-2 salladslökar
en skvätt grädde
dill eller gräslök
färskpotatis

Hacka salladslöken och mjuka upp den i smöret. Häll på matjessillen och låt puttra försiktigt en fem minuter eller tills den blir lite fast i konsistensen. Häll i en skvätt grädde och toppa med dill. Servera till färskpotatis. Jag gillar hela solmogna tomater till.
Helst en iskall öl och en varm sommardag.

4 kommentarer:

Anna sa...

Kära Husmodern, nu känner jag att vi connectar på så många plan, inte visste jag att du också var en rå fisk-skeptiker. Ibland tror jag att jag är den enda i världen som inte äter sill eller gravad lax. För att inte tala om hur besvärlig omvärlden tycker att man är till jul, påsk och midsommar (jag har inga problem, det brukar finnas gott om annan mat).
Men det här ska definitivt provas, om inte annat för mannens skull, han brukar gnälla över att han alltid får äta sillen ensam.

Husmodern sa...

Åh vad fint Anna! Då har vi en pakt. Ingenn rå fisk i min mun. (jaaaaa, jag vet att den inte är rå, men det är äckligt)Det här är faktiskt riktigt gott. Bilden är inte jättebra, men hoppas att du gör den iaf! Det tar faktiskt några fler minuter att få den lite fast, bara så att du inte misströstar!

Fröken Dill sa...

Oj nu blev det svårt. Ska man ha vanlig matjes till midsommar? eller tillagad enligt ditt goda tips? vanlig? tillagad? vanlig? tillagad? Jag blir helt snurrig, så det får nog bli både och!
Hälsar fröken Dill

Husmodern sa...

Kör på både och, Dillen!