måndag 24 november 2008

Comfort food

Jag vet att ingen mat i hela världen kan trösta K. Tänk så futtigt allt kan verka ibland. Om jag kunde göra något endaste litet som kunde trösta så skulle jag göra den lenaste citronrisotton som går att uppbringa.

1 stor lök och ev lite vitlök
(ev en finhackad fänkål eller morot)
1,5 dl arborio/avorioris
kraftig kycklingbuljong
1 dl vitt vin (eller sherry)
2 äggulor
1 dl grädde av valfri sort eller mascarpone
1 citron, saft och rivet skal

Hacka lök och eventuellt en fänkål eller morot, fräs i olja/och eller smör.

Tillsätt riset och allt vinet tillsammans med buljongen lite i taget under omrörning. Det brukar ta ca 15-20 minuter.

Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt citronsaften och citronskalet i gräddblandningen precis innan riset är klart. Dra riset bort från värmen och tillsätt grädd/citronblandningen. Låt svälla ett par minuter.

Den är god som den är, men har du en färsk knippe timjan till och en soya- och honungsmarinerad fläskstek/fläskfilé och varma tomater så blir det ännu bättre.

4 kommentarer:

Jennie sa...

Tack så hjärteligt! :)
Detsamma! Underbara recept och bilder!!
Förresten, är det du som har internetshopen "hus-moderns"? :)

Husmodern sa...

Nej, det är en annan husmoder! Det finns flera av oss!
Vad glad jag blir!

disa sa...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色