tisdag 26 februari 2008

Hög tid för high tea


Det är några veckor kvar på vintersäsongen och Jens Linder skrev om afternoon tea i helgen och Matälskaren har tagit upp tråden och tipsar om recept. Mitt bidrag blir Anna Bergenströms scones (tääänk om den kvinnan kunde ha en blogg!).



Anna Bergenström är lite av en idol för mig. Även om jag tycker att hon i senaste "Under Valnötsträdet" har lånat ganska mycket av sig själv, så älskar jag hennes skissartade recept. Och några riktiga guldkorn finns där också! Jag har länge funderat över var jag kan hitta ett lite vettigare recept, så kan det bli fler sconestillfällen! Anna har gjort en grym insats med det här receptet!

6 ½ - 7 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl tjock grekisk yoghurt (eller mellangrädde)
1 dl vatten
Värm ugnen till 250. Blanda de torra ingredienserna, klicka i yoghurt samt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Forma degen på mjölat bakbord till 4-5 kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skåra med slö kniv.Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Servera nygräddade, såklart!



Jag delar med mig av två bilder, den översta från Afternoon Tea på Dalagatan och den under från Afternoon tea på Cadierbaren, Grand Hotel. Scones, snittar och bakverk.


7 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Äntligen ett recept på scones som INTE innehåller en massa smör! Tänk om det kunde bli helg snart så man kan prova receptet till en lååång och skön frukost...

Husmodern sa...

Eller hur! Att lemoncurden innehåller en del kalorier låtsas vi inte om...

Kristina Eriksson sa...

Å vad gott det ser ut!!! Ja Anna Bergenström är bäst alla kategorier (jag gillar hennes anonyma lite hemliga stil) Under valnötsträdet är fin-fin men allra bäst är nog hennes små söta böcker från Semic (som är på rea igen!).

Jens sa...

Jäklar vad härligt det ser ut, det skulle jag kunna äta varje frukost! Jag kommer ju faktiskt till kungliga hufvudstan i mars är det tänkt, då förväntar jag mig pompa och ståt och ett tv-team från Mat-Niklas!

Husmodern sa...

En 400-kronors frukost, då...
Mars! Typiskt, jag är borta i Staterna större delen av mars, närmare bestämt 9-24e. Annars kan jag.. Har du bokat dagar?

Fake cake sa...

Mums va gottiga saker där ligger. Blir verkligen sugen på att göra scones nu och ska ta ditt recept till mitt nu genast//Hälsningar Lotta

Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här.
Fin blogg du har förresten, Kram!
Scones recept