onsdag 2 maj 2007

Snabbmat

I fredags drog jag med en intet ont anande Anna till Judit & Bertil. Jag tänkte att hon, samtidigt som hon var min sällskapsdam och jag var hennes, kunde hon också vara förkläde till min semi-dejt med Lisa & co. Samtidigt som jag presenterar Lisa så outar jag också min blogg för Anna. Uppenbarligen ska man inte undanhålla sina närmaste vänner sådan information, och inte heller outa den på detta sätt, jag inser det nu. Det hela slutade med att jag drog hem en lite chockad Anna efter ett par stora glas rosé i solen. Vi var hungriga och eftersom Macedonken tack och lov inte finns i Hornstull och jag inte skulle gått dit i alla fall, om den nu funnits, så blev det snabbmat vid spisen medan Anna korkade upp ytterligare en flaska. Rött denna gång. Jag hade köpt en av prisvinnarna i Vinordics tävling, Il Conte Montepuliciano d'Abruzzo. Ett fynd för 56 kr!

Jag gräddkokade små fina ärtor och blandade i färsk tortellini (ricotta/spenat!) och serverade med strimlad oxfilé. Tog fem minuter och tre sekunder. Jag tillhör inte dem som inte tycker om grädde, tyvärr tycker jag att grädde är räddaren i nöden många gånger då man vill ha något snabbt, men vill undvika halvfabrikat. Gott blev det i alla fall!

7 kommentarer:

Kinna sa...

Vad dumt att jag inte hann kika in. Det hade varit kul att vara med.

Louise sa...

Jag försökte att vara hemlighets full om min blogg men jag gav upp det ganska snabbt. Jag har ganska svårt att vara tyst! Det är ju inte så farligt att blogga...

Louise sa...

Jag hittade mandelmjöl på Vi dagslivs på Fridhemsplan i 100g förpackningar för 30 kr st. Jag tror att en mandelkvarn betalar tillbaka sig ganska snabbt!

Kristina Eriksson sa...

Blir väldigt nyfiken på Judit & Bertil. Var i Stockholm ligger det å vad serveras? Det är ett bra namn!

K sa...

Dumt att det är så svårt att komma förbi nu på fredagar, när man vill till landet och odla. Välj en annan dag då och då!

Husmodern sa...

Louise! Mandelkvarnen är numera åter i stan, så jag behöver inte titta efter mjöl längre, men intressant att det faktiskt fanns på marknaden, trodde väl det..!

Judit & Bertil ligger vid Hornstull, där både Lisa och jag bor, praktiskt : ) Det är en skön bar som spelar ganska mycket soulmusik (pfff) och är döpt efter pelles mor-eller farföräldrar. Ca 7 rätter på menyn, lammlägg, caesarsallad, risotto, en pasta och en fisk tex. Opretentiöst!

K! Sommaren är full av bra rosédagar! Det blir fler tillfällen!

Kristina Eriksson sa...

Låter som ett ställe jag skulle gilla.