En riktigt mustig gryta med tomatbas som har en massa kryddiga dofter och smaker.
Du behöver:
900 g kycklingfilé eller lår, om du föredrar det.
1 stor lök
3-4 vitlöksklyftor
1 chili
2 kanelstänger
1- 1 1/2 tsk garam masala
7-10 kardemummakapslar
1 liten bit ingefära
lite olja att steka i
1 burk hela Mutti-tomater
1 msk tomatpuré
4-5 dl buljong
1/2 dl rött vin
salt och peppar
1 dl röda linser
Hacka lök, ingefära, chili. Stek i oljan tillsammans med kycklingfiléerna några minuter. Krossa gärna kardemummakapslarna lite med knivskaftet. Lägg i kryddorna och gojsa runt någon minut. När kycklingen är brynt ordentligt runt om, häll i buljongen, de hela tomaterna, tomatpurén och vinet. Låt koka ca 20 minuter. Häll i linserna och låt koka 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med grekisk yoghurt och valfritt ris. Själv är jag barnsligt förtjust i mango chutney och har gärna det till...
2 kommentarer:
Men gud så gott!
En rätt som jag defintivt hade älskat med julkryddorna och allt! Får allt ta och laga någonting liknande, mums! :-)
Ja, den blev riktigt bra, faktiskt!
Om du gör det, berätta vad du tyckte!
Skicka en kommentar