tisdag 11 november 2008

Berit


I mina våtaste drömmar drömmer jag att Berit Paulsson ska ta över mat-sidan på DN. Berit har ju, förutom en massa uppdrag för tidningar och annat, tidigare gjort Arlas receptbroschyrer. Jag har sparat nästan alla sen i slutet av 90-talet, men sen något år tillbaka eller så, så tycker jag att det mest är deras färdiga såser och produkter som saluförs. Och det är ju synd. Back to the Berit days! Säger jag utan att veta om hon har kvar uppdraget eller inte.

Här kommer en skiss på en smaskig vardagsrätt från en kokbok som Berit gjort med Fredrik Eriksson, Mer smak på vardagsmaten.

Ansjovistorsk

4 port

Ekologisk torsk eller annan vit fisk
1 liten ansjovisburk
Ströbröd
Salt & vitpeppar
ca 3-4 stora tomater
1 knippe dill
Grädde av valfri sort

Potatis

Hacka ansjovisen och vänd fisken i den. Salta och peppra om du vill. Vänd fisken i ströbrödet och stek i smör på medelvärme, ca 3 min på varje sida.

Hacka tomater, häll på grädden, tomaterna och dillen. Gillar du ansjovissmaken kan du ta med lite av spadet. Låt koka upp, så att fisken är gräddig på ena sidan, och knaprig på ovansidan.

Servera med nykokt potatis (fast, såklart!)

11 kommentarer:

Louise sa...

Oj så gott, gott! Måste testa snarast!

Louise sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Louise sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Louise sa...

Jag var visst lite ivrig!

Kristina Eriksson sa...

Ah precis samma iakttagelser har jag också gjort! Jag har ingen aning om det är hon som har jobbet idag också men det känns inte så, ja hennes recept var helt fantastiska på den tiden du nämner. Du har väl hennes tjocka ringpärmskokbok (ja den från Arla)?

Kristina Eriksson sa...

Du skriver väldigt kul förresten!

Husmodern sa...

Åh, jag älskar er!
Neeej, ringpärmskokbok har jag ingen! Undrar om den går att få tag på..

Kristina Eriksson sa...

Den heter Arlas kokbok. Kanske har du all recepten ändå i och med att du har alla broschyrer, men den är mycket fin och har en trevlig ton. Inget krångligt här inte. Ser nu att den kom ut redan 1999, de sålde den på Ikea ett tag. Hoppas du hittar den, du kommer gilla den skarpt! Promise!/Kristina

Husmodern sa...

Tack Kristina!

Annika sa...

Fin blogg du har!
Ja, Arlas har blivit aptrista. Jag är inte det minsta intresserad av deras smaksatta produkter, eller deras lätta, "kokbara" produkter som innehåller förtjockningsämnen. Ush blä.

Håller med om attBerit Paulsson är superduktigt.

Husmodern sa...

Tack snälla Annika!