Jag vet att ingen mat i hela världen kan trösta K. Tänk så futtigt allt kan verka ibland. Om jag kunde göra något endaste litet som kunde trösta så skulle jag göra den lenaste citronrisotton som går att uppbringa.
1 stor lök och ev lite vitlök
(ev en finhackad fänkål eller morot)
1,5 dl arborio/avorioris
kraftig kycklingbuljong
1 dl vitt vin (eller sherry)
2 äggulor
1 dl grädde av valfri sort eller mascarpone
1 citron, saft och rivet skal
Hacka lök och eventuellt en fänkål eller morot, fräs i olja/och eller smör.
Tillsätt riset och allt vinet tillsammans med buljongen lite i taget under omrörning. Det brukar ta ca 15-20 minuter.
Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt citronsaften och citronskalet i gräddblandningen precis innan riset är klart. Dra riset bort från värmen och tillsätt grädd/citronblandningen. Låt svälla ett par minuter.
Den är god som den är, men har du en färsk knippe timjan till och en soya- och honungsmarinerad fläskstek/fläskfilé och varma tomater så blir det ännu bättre.
måndag 24 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack så hjärteligt! :)
Detsamma! Underbara recept och bilder!!
Förresten, är det du som har internetshopen "hus-moderns"? :)
Nej, det är en annan husmoder! Det finns flera av oss!
Vad glad jag blir!
Skicka en kommentar