måndag 12 mars 2007

Canneloni med kyckling, morötter, ricotta & valnötter

Middagen i lördags blev en len och fin canneloni.

Stek en hackad lök och en stor vitlöksklyfta tillsammans med en stor morot skuren i kuber. Sockra, salta och vitpeppra!
Lägg i en kycklingfilé, också skuren i små kuber. Koka under tiden lasagneplattor mjuka, skölj dem i kallt vatten.
Blanda kycklinghacket med 1 burk ricotta, 1 påse med färsk spenat och valfri mängd krossade valnötter. Salta och peppra igen! Rulla in fyllningen i valfritt antal plattor, och häll på en gräddig bechamèlsås, ca 20 min i 200 grader.
Jag använde fullkornslasagne, trots min käpphäst: vit sås- vit pasta, och det funkade faktiskt överraskande bra! Inser dock att jag skulle bjudit hem en matstylist, när jag tittar på den bild som blev bäst:

3 kommentarer:

Jens sa...

Det handlar om synd och botgörning. Varje syndig ingrediens (socker, ricotta..) måste vägas upp av något gråbrunt (fullkornspasta, grönsaker..). Det låter väldigt gott!

Husmodern sa...

Det var gott! Bechamèlen blev ännu bättre av en deciliter vispgrädde som jag var TVUNGEN att använda upp inför resan...

Louise sa...

Jens jag skulle vända på det och säga att varje nyttig ingrediens måste vägas upp av något syndigt!