fredag 9 mars 2007

Mandlar

Tänkte att jag skulle göra den där chokladiga muffinskakan som Gitto tipsade om till mammas och min tågtur till Karlstad och Dolly i helgen, men jag har ingen kvarn att mala mandlar i, dessvärre. I hopp om att man kommit på ett mandelpuder att kränga (ja, man kränger ju allt möjligt, så varför inte färdigmalda mandlar?) så begav jag mig desperat till Vivo Karlaplan som är en hyfsat välsorterad mataffär (de har ju iaf savoykål) och deras mandelhylla. Där hittade jag inget mjöl, men väl Saltå Kvarns mandlar. 69 spänn??? Jag gillar Saltå Kvarn. De har bra grejjer, det är närproducerat och, mycket viktigt, snygga förpackningar. Jag kan definitivt tänka mig att betala lite extra, kanske tom dubbelt upp, men 69 kr för mandlar, hur goda de än är, är ju ett rån! Någon som har provat och som tycker att det är värt det?

6 kommentarer:

Louise sa...

Jag har ätit deras mandlar men jag minns de faktiskt inte som så dyra! Jag tror att de kostade 40-45 på konsum östermalmstorg(men det var nog i höstas, de kan ju ha stigit i pris). Fast igår såg jag dem för typ 55 och tyckte det var för dyrt, men det var Vivo.

Har du ingen mandelkvarn?? Hur kan du överleva. Jag köpte en för två år sedan, jag var men min mamma på gotland och saknade mandelkvarnen så mycket så jag köpte en. Min mamma tyckte inte jag var klok, men vilken använding jag har haft av den!!! Fast jag läste igår Kajsa Wargs knep, hon rev mandeln och de små bitarna som blev kvar mortlade hon.

Fö tänkte jag just länka till dig och så ser jag att du länkat mig, vad glad jag blir! Tack!

Husmodern sa...

Nä, men jag överlever ju inte, jag springer ju runt och letar mandelmjöl... : )
Faktiskt så har jag mandelkvarn, men den är på landet. Tack för tipset!
Och länken! Det värmer i hjärtat, Louise!

Louise sa...

Akta fingrarna om du river förhand!

Kul förresten att du påminde mig om glace au four, jag sprang genast hem och gjorde det, mums!

Jens sa...

Man kan ju använda kaffekvarnen till att mala både kryddor och mandel i. Man ångrar sig lite dock när kaffet smakar rostad spiskummin...

Gitto sa...

Jag använder mig också av kaffekvarn! Fast den fina rivskivan på matberedaren fungerar också helt okej.

Husmodern sa...

Jag hajjar inte riktigt det, det ar ju som att anvanda sig av en mixer, och da slungas ju fettet ut! Det kanske bara ar att jag har en dalig kaffekvarn...