Igår gjorde jag spenatgnocchi från ett recept av Hannu Sarenström. Jag har tidigare gjort gnocci på det mer traditionella sättet med potatis och mjöl, ett gammalt DN recept(säkert Lyregård) och misslyckades inte kapitalt, men det var helt enkelt inte gott. Det här är en luftig bulle med långt kvar till en stabbig mjölstinn sådan. Receptet finns i boken Hannus mat och lyder såhär:
450 g färsk spenat eller 350 gr fryst
450 g ricotta
2 äggulor
50 g parmesan
salt/peppar
muskot
Koka spenaten, krama ut vattnet och låt svalna. Hacka spenaten ganska fint.
Blanda ricotta med äggulor och hälften av parmesanosten. Krydda. Häll i spenaten.
Rulla smeten i köttbullestorlek med mjölade händer. Låt stå kallt under plast en timme eller över natten.
Koka gnocchin försiktigt i omgångar i lättsaltat vatten.
Jag gjorde en tomatsås till, det passade alldeles utmärkt! Hannu föreslår dock brynt smör med persilja och säger att de går att gratinera resterna.
Här kommer en bild med lite för mycket blixt:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar