Matjessill + spad
1 klick smör
1-2 salladslökar
en skvätt grädde
dill eller gräslök
färskpotatis
Hacka salladslöken och mjuka upp den i smöret. Häll på matjessillen och låt puttra försiktigt en fem minuter eller tills den blir lite fast i konsistensen. Häll i en skvätt grädde och toppa med dill. Servera till färskpotatis. Jag gillar hela solmogna tomater till.
Helst en iskall öl och en varm sommardag.
4 kommentarer:
Kära Husmodern, nu känner jag att vi connectar på så många plan, inte visste jag att du också var en rå fisk-skeptiker. Ibland tror jag att jag är den enda i världen som inte äter sill eller gravad lax. För att inte tala om hur besvärlig omvärlden tycker att man är till jul, påsk och midsommar (jag har inga problem, det brukar finnas gott om annan mat).
Men det här ska definitivt provas, om inte annat för mannens skull, han brukar gnälla över att han alltid får äta sillen ensam.
Åh vad fint Anna! Då har vi en pakt. Ingenn rå fisk i min mun. (jaaaaa, jag vet att den inte är rå, men det är äckligt)Det här är faktiskt riktigt gott. Bilden är inte jättebra, men hoppas att du gör den iaf! Det tar faktiskt några fler minuter att få den lite fast, bara så att du inte misströstar!
Oj nu blev det svårt. Ska man ha vanlig matjes till midsommar? eller tillagad enligt ditt goda tips? vanlig? tillagad? vanlig? tillagad? Jag blir helt snurrig, så det får nog bli både och!
Hälsar fröken Dill
Kör på både och, Dillen!
Skicka en kommentar