I min musli har jag lagt till pumpakärnor och valnötter mot slutet. Russin, tranbär och gojjibär efter ugnsbakningen.
När man väl gjort musli själv så går det inte att gå tillbaka till någon färdigköpt variant. Jag började med Anna Bergenströms recept för ett par år sedan och nu tar jag lite vad jag haver hemma. Grunden är alltid densamma dock, 5 dl rågflingor och 5 dl havregryn.
Du behöver:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral olja
Blanda allt i en stor bunke. Krama in vattnet. Häll i nötter, mandlar och solroskärnor av önskad mängd. Rosta i 20-30 min i 200 grader. Blanda om minst var tionde minut! Gärna oftare mot slutet! Häll över 2 dl linfrön och russin och spara i en burk. Vänta inte för länge med att äta upp, efter en månad eller så blir det lite trist smak. Servera med vaniljyogurt och blåbär!
6 kommentarer:
Jag brukar göra en liknande variant. Och som om en batch skulle räcka en månad, inte en chans.
Jag är övertygad. När jag läste pumpakärnor, valnötter och tranbär föll jag som en fura.
Det blir till att laga egen müsli här framöver!
Hoppas du gillar den Annika!
Jag vet inte, Anna... jag har svårt att äta på morgonen, kanske därför.. Men med Yoggi Dröm Vanilj, ni vet de där små förpackningarna med 5 % fett så går det utmärkt..
Det där med vatten var nytt, klibbar det ihop då eller?
Det lät som en jättegod musli. Tyvärr gillar jag varken mjölk, fil eller naturell yoghurt så det blir ingen musli för mig, tråkigt nog.
Hälsar fröken Dill
Låter supergott. Jag har aldrig gjort egen musli men detta lätt gott. Ska jag testa någon dag.
Skicka en kommentar