tisdag 6 april 2010

Återbesöket - Gondolen

Ankleverterrin med rimmad oxbringa, kanderade nötter, äppelcrème och rostad brioche.
Det har fallit sig så att två nära kära har fyllt jämnt med litet mellanrum, det betyder såklart festligheter. 40-åringen och jag gick på Gondolen enligt hennes önskemål. Då drack vi champagne och åt Grillad halv hummer med halstrad pilgrimsmussla och skaldjurspasta. Till efterrätt tog vi den som Bendel bloggat om, marängfudgeglassgrejjen. Gott och festligt, även om pastan kunde smakat lite mer.

När det så blev dags för 30-åringen att firas så var jag fruktansvärt sugen på löjromstoasten med den stekta brödskivan och den lyxiga utsikten och bestämde raskt att vi skulle gå på Gondolen igen. Där avnjöts riktigt bra förrätter och testpanelen tyckte att Tryffelfärserat ungtuppbröst från Tockafarmaren medstekt kalvbräss, torkad serranoskinka och sparrisrisotto och Stekt kalvinnanlår med kronärtskocka, burretonlök, marsalavinsky, potatis- och ankleverkaka var riktigt bra, medan Stekt piggvarsfilé med bacon, puylinser, rödvinsås och mandelpotatisstamp bara fick med beröm godkänt (linserna var i hårdaste laget och fisken var underkryddad). Chokladcylindern som ni ser nedan var en dröm och enligt utsago päronterrinen också.

Sammanfattning: något underkryddade huvudrätter, men fantastiska för- och efterrätter. Servisen kunde dock inte svara på vad burretonlök är för något, någon som vet?


Löjromstoast från Kalix medcreme fraiche, rödlök och citron.

Körsbärsfylld chokladcylinder med körsbärssorbet.



10 kommentarer:

Bendel sa...

Vilken fest, matstammis på Gondolen! Vi tyckte likadant om jag minns rätt, för- och efterrätterna var godast.

sarita80 sa...

hallå husmodern! trodde vi skulle få se lite chicken fried steak och annat usaiskt här på bloggen!

Lars sa...

Hej,
Inget inlägg sedan april. Har du lagt ner?

Skulle vilja få kontakt för samarbete.

Skicka din mailadress till lars@kokschefen.se om di är intresserad.

Mvh
kökschefen.se/Lars

Helena Ljunggren sa...

Tjusigt :)

Kinna Jonsson sa...

Hej där! Har du slutat blogga? Synd i så fall. kram K

Anonym sa...

Your method of describing all in this piece of writing is truly
good, every one can simply understand it, Thanks a lot.


My website ... sexygirlchat.com

Anonym sa...

Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net
the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get
irked while people consider worries that they plainly do not know about.

You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people
can take a signal. Will likely be back to get more.
Thanks

Feel free to visit my web-site ... cfnm fever videos

Anonym sa...

Spot on with this write-up, I truly think this web site needs much more attention.

I'll probably be returning to read through more, thanks for the advice!

my web site; www.babesflick.com

Anonym sa...

Greetings from Colorado! I'm bored at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't wait to
take a look when I get home. I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G .
. Anyways, great blog!

My webpage - sexygirlchat.net

Anonym sa...

What's up, for all time i used to check blog posts here in the early hours in the daylight, as i like to gain knowledge of more and more.

Also visit my web site - hotgirlsexcam.com