Nu är vitkålen som allra bäst! Jag stuvar den och gör coleslaw mest hela tiden (när jag inte äter färska rödbetor). Har du inte creme fraiche hemma så kan det gå med en klick turkisk/grekisk yoghurt också. Däremot tycker jag inte alls att den franska senapen har något där att göra. Inte heller selleri, gul lök eller persilja som man ibland ser i vissa recept.
Coleslaw gör jag såhär:
1/2 vitkålshuvud
1 stor morot
svensk, söt senap
2 msk majonnäs, gärna hemgjord
2 msk creme fraiche
salt och vitpeppar
Blanda samman den lilla såsen. Strimla kålen fint och riv moroten grovt. Blanda. Kom ihåg att den ska bara precis gå ihop, inte alls vara dränkt i dressing. Jag tycker att den ska stå och dra minst några timmar, gärna en dag.
4 kommentarer:
Jasså, det är sånt man gör i hultsfred! Tycker att det verkar vara lite lite majonäs där.
I Hultsfred eller i min sallad? Jag bröt f ö den egenhändigt skapade regeln om pommes frites...
Javisst är vitkål gott! Stuvad vitkål och köttbullar så här års, det är fina grejer! Och coleslaw...mmmm
sommarkålen dvs vitkål är underbart just nu. Lättkokt blir den härligt grön.
Skicka en kommentar