måndag 4 juni 2007

Gazpacho


Gud så enkelt det var att göra! Inte för att jag hade föreställt mig att det skulle vara svårt, men om jag ska var helt ärlig funderade jag lite över hur smakrikt det kan bli med lite tomatjuice och grönsaker, liksom..

Jag tog:

1 liten burk tomatjuice
1 Mutti passerade tomater
3/4 gurka
1 gul paprika
1/2 ask coctailtomater
1 gul lök
2 msk vinäger
2 msk fin olivolja
2 klyftor viltök
basilika
en nypa socker
salt
svartpeppar
och ABSOLUT INGEN selleri!

Finhacka allt utom vitlöken och blanda. Låt stå ett par timmar eller i alla fall en liten stund så att smakerna börjar trivas med varandra. Och kläm i vitlöken precis innan servering. Jag tycker att brödkrutonger kan vara lite tråkigt, så jag gjorde boursin-kex till istället.

7 kommentarer:

Jens sa...

Skulle man inte kunna ha i en skvätt vodka i soppan, och behålla dom där selleristjälkarna???

Husmodern sa...

Jens, med fördel en skvätt vodka! Men ingen selleri kommer över min tröskel, eller i min soppa!

K sa...

Jag har tyvärr aldrig träffat den där gazpachon som lever upp till förväntningarna. Men utan selleri måste den ju bli extremt ödslig och dyster. Nä, då tar jag hellre en Bloody Mary.

Husmodern sa...

Jag har träffat henne i Spanien några gånger, men det är ju något helt annat. Men min blev faktiskt trevlig! Jag tar också gärna en bloody Mary, men, surprise surprise, utan selleri där också.

Louise sa...

Jag träffade en väldigt god gazpacho på j&b igår, mums mums...

Husmodern sa...

Vafalls! J&B utan mig??

Louise sa...

Det var inte planerat bara hamnade där, men det får bli med dig snart också!