50-60 stora bullar :
75 gram jäst för söta degar
3 kuvert saffran
250 g smör
250 g smör
1 msk vodka
9 dl mellanmjölk
3 dl socker
1 ägg
ca 30 dl vetemjöl
ca 30 dl vetemjöl
Lägg saffran i sprit och låt det dra en stund.
Smula jäst i bunke.
Värm smör och häll i mjölk. Värm till 37 grader.
Häll över jästen och låt det hela lösas upp. Häll i 3/4 tsk salt, saffran och socker. Tillsätt ägget.
Tillsätt det mesta av mjölet och knåda ordentligt. Jäs 1 timme.
Fyllning:
350 gram smör
4 msk vaniljsocker
2 dl socker
3 tsk kardemummakärnor, mortlade.
3 tsk kardemummakärnor, mortlade.
250 g mandelmassa
Kavla ut degen i stora plattor, bred på kardemummasmöret. Riv mandelmassan. Vik sjoken dubbla och klipp remsor. Tvinna dem och lägg i muffinsformar på ett bakplåtspapper.
Låt jäsa i 20-30 min.
Grädda 10-12 min i 225 grader. Och helst inte i en gasugn..
The "before pic"...
5 kommentarer:
De ser verkligen väldigt, väldigt goda ut.
Vilka fina bullar!
Nu är jag nyfiken på vad en julmenymakare har på sitt julbord - om du tycker det är kul. Jag har ställt frågan på min blogg.
De blev bra, men hade varit ännu bättre om jag inte haft gasugn- denna förbannelse. Lika dålig som gasspisen är bra..
Men gud vilka fina bullar!!
De ser ljuvligt goda ut! :-)
Kul att du tycker det Jennie! Du har en fin blogg också!
Skicka en kommentar