torsdag 31 december 2009

Lux

En kär vän bjöd på den kanske bästa present man kan få till min jämna födelsedag, avsmakningsmeny på Lux med tillhörande dryckespaket! Jag hade inte tidigare varit på Lux, men alla mina förväntningar infriades, även om jag hade dem i uppskattningsvis två minuter, eftersom det var en hemlighet att vi skulle dit.

Höstens avsmakningsmeny på Lux:


Siklöja från Ängsö, flatostron, chutney på gröna tomater från Stenhusegård, störkaviar och varm havsjuice.

2007 Le Sillage, Chateau Malartic-Lagraviére


Skotsk hummer, smörbrynt, med hjärtmusslor från Grebbestad,pumpa och syltad taggsvamp från Flen.

2008 Gewurztraminer, Josmeyer.


Anka från Hagby gård, varmrökt ankbröst och krämbakad gula medStorsjöfjärdenlöjrom, koriandersjudet fikon och Risugnstryffel.

Holy Cow India pale Ale.


Horsvikenlamm, tryffelspäckat med rimmat Domtafläsk, sockrade enbär och skybrässerad brysselkål.

2005 Reiver Shiraz, Mitolo.


Diamantpäron från Märsö gård, eau de vie-eldade, med riven Löfsta blå och hasselnötter.

2007 Erdener Treppchen Riesling Kabinett, Dr Loosen.


Höstdessertäpplen från Märsö, karamellkokta med havtornssorbet, mjölkchoklad och snöfrasiga krutonger.

NV Raisignac, Jean-Luc Pasquet, Congac.


Praliner från Lux Dessert och choklad



Förstaplatsen delades av den skotska hummern och ankan från Hagby gård. Om jag ändå haft en bättre kamera så skulle ni få sett. Den lilla besvikelsen var att det serverades Holy Cow Indian Pale till ankan. Inte helt klockrent. Annars, fantastiskt, såklart! I nya Mat och Vänner, som för övrigt är en av mina favoritmattidningar, finns intervju med Henrik Norström samt recept (ink fina bilder..) på lammet, hummern och siklöjan.

4 kommentarer:

Annika sa...

Vilken fantastisk meny, vilken julklapp - och en sådan god vän! Jag vill också till Lux...

Bendel sa...

Ja en sådan god vän vill jag också ha!

Fröken Dill sa...

GRATTIS i efterskott!
Vilken fantastisk present. Allt lät gott.
Hälsar fröken Dill

Husmodern sa...

Yes! Jag är lyckligt lottad med vänner.