söndag 14 oktober 2007

Rulltårta med lemon curd och grädde


Av resterna av huvudpersonen i föregående inlägg lyckades jag knåpa ihop en fungerande rulltårta. Om än med kirurgiska talanger.

Enligt min mening är den bästa rulltårtan gjord på potatismjöl för att få en verkligt fin konsistens. Det här receptet passar också osedvanligt bra som tårtbotten till sommarens tårta med grädde smaksatt med vanilj och jordgubbar.

Igår blev det förra helgens lemon curd som tillsammans med vispad grädde utgjorde fyllningen.
Beräkna ungefär en halv sats lemon curd och 1,5 dl vispgrädde.

Rulltårta
Vispa 4 ägg och 2 dl socker pösigt värre.
Blanda ner 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver.
Grädda inte i en sned gasugn.
Grädda istället 5-7 min i 225 grader i en bra ugn.

3 kommentarer:

Hemliga kockan sa...

Hej du!

Tack för tipset om Rodeo bar, vi ska absolut gå dit, min man hoppade jämfota av glädje!

Louise sa...

Verkar hur gott som helst! Måste pröva!

Kinna Jonsson sa...

Vad gott det låter med lemon curd. Måste provas!Gott Nytt År!